VALENTINOVO

Praznik svetega Valentina oz. Valentinovo se praznuje 14. februarja po vsem svetu. Je praznik zaljubljencev in ljubezni - novopečene pare le še bolj podžge, tiste, ki pa so skupaj že dlje časa, pa spomni na razloge, zakaj so sploh pristali skupaj. Po navadi se ga praznuje z različnimi načini izkazovanja ljubezni - od preprostih majhnih pozornosti, do dragih daril.

Sveti Valentin se je sprva praznoval kot rimskokatoliški dan posta v čast svetemu Valentinu. Po visokem srednjem veku se je razvila zamisel o romantični ljubezni. Praznovanje godu svetega Valentina se pri nas že dolgo praznuje. Poznan je pregovor da Valentin – prinese ključ do korenin. V Sloveniji je bil sveti Valentin prvotno znanilec pomladi. Zato Valentin ureže prvo trto in ponekod se začnejo prva dela na vrtovih in vinogradih. Kot dan zaljubljencev pa se praznuje šele v sodobnem času in je k nam prišel z Nizozemske. 

Ko se je začel ta dan praznovati kot dan zaljubljencev, so se pojavila tudi prva darila. Sprva so si ljudje izmenjevali risbe, pesmi ali razglednice, ki so jih ustvarili sami. V 18. stoletju pa so te preproste pozornosti začela zamenjevati prava darila. To navado so začeli vzpodbujati trgovci, ki so videli v tem prazniku posebno priložnost. V izložbah in trgovinah so se kakšen mesec pred praznikom začela pojavljati darila v obliki src, bonboniere, mila, nakit itd. Ta navada se je ohranila vse do danes, kljub vsemu pa so pri nas priljubljena skromnejša darilca ali cvetje. Seveda je pri tem posebno paziti, da so darila čim bolj prikupno zavita. Valentinovo pa je tudi odlična priložnost za tiste, ki svojo naklonjenost ali simpatijo nekomu težko izpovejo. Nič čudnega ni, če boste na pošto odnesli nepodpisano čestitko. Če je simpatija obojestranska, bo naslovnik že ugotovil, kdo jo je poslal. 

Vendar prava ljubezen nas lahko osrečuje v vsej svoji lepoti le, če jo negujemo in izkazujemo skozi vsa leta, ne pa le ob prazniku kot je Valentinovo.  

Prav tako pa se bo ob tem prazniku, kljub skomercializiranosti vsak razveselil kakšne pozornosti.

Prebudite za valentinovo svoje ljubljene z zajtrkom v posteljo in z majhno pozornostjo. Priporočamo tudi ogled kakšnega romantičnega filma ali pa lep in dolg sprehod obujanja spominov. Osredotočite se na ljubezen in ne pozabite, da se z nobenim darilom ne morejo primerjati topel objem, iskren zaljubljen pogled, vroč poljub in čarobna beseda ljubim te. 

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 4,0 €. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za sam nakup registracija ni potrebna. Z registracijo zbiraš listke in kupuješ ceneje. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup

Pravilnik o piškotkih

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje med brskanjem po spletni strani. Nujno potrebni piškotki se shranijo v vašem brskalniku in so nepogrešljivi za osnovno delovanje spletne strani. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb, ki nam pomagajo analizirati in razumeti, kako uporabljate našo spletno stran. Ti piškotki se shranijo v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Te piškotke lahko tudi onemogočite. Vendar pa lahko onemogočenje nekaterih od teh piškotkov vpliva na vašo izkušnjo brskanja.

Nujni - Ti piškotki so bistvenega pomena za pravilno delovanje spletne strani. Ta kategorija vključuje piškotke, ki zagotavljajo osnovne in varnostne funkcije spletne strani. Ti piškotki ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov.

Analitika - To so katerikoli piškotki, ki niso nujni za delovanje spletne strani in se uporabljajo posebej za zbiranje osebnih podatkov uporabnikov prek Google Analytics, Google Ads in drugih ugnezdenih vsebin ter jih imenujemo nenujni piškotki.

Potrdi