PREVERI NOVE BIO IZDELKE > RASTLINSKO PROTEINSKO MESO, GRAHOVI IN RIŽEVI PROTEINI, INDIJSKI TRPOTEC, MSM

MATERINSKI DAN JE PRED VRATI

Materinski dan je mednarodni praznik, ob katerem izražamo pozornost in zahvalo vsem ženskam v vlogi matere. 

V Sloveniji smo materinski dan praznovali že v obdobju med obema vojnama, bolj pogosto pa smo ga začeli obeleževati šele po letu 1991, in sicer na isti dan kot je krščanski praznik Marijino oznanjenje. Šole so takrat po eno učno uro namenile materam, katoliške organizacije pa so priredile svoja praznovanja. Po drugi svetovni vojni se materinski dan v Sloveniji zaradi praznovanja dneva žena sicer pravilom ni praznoval, zadnja leta pa spet dobiva svoje mesto v javnem življenju. Tako, ga praznujemo v družinskem krogu, nanj pa se pripravljajo tudi v šolah. Starejši ljudje verjamejo, da se 25. marca začne spomladansko obdobje in se takrat v deželo vrnejo lastovke.

Na materinski dan, ki ga danes praznujemo 25. marca, so razne prireditve na šolah, pa tudi drugod. Na proslavah  otroci navadno recitirajo pesmi, posvečene materam, velikokrat pa zaigrajo tudi krajšo igrico, ki prikazuje nesebično ljubezen do mater.

Nikar spet ne pretiravajte z darili. Rožica, šopek rož je čisto dovolj. V resnici pa si vsaka mam želi le iskren, topel objem in tiste težko izrečene besede "rad/a te imam".

 

In kakšna je pravzaprav zgodovina tega dne?

Leta 1907 je v ZDA Anna Jarvis pred cerkvijo razdelila 500 belih nageljnov v spomin na svojo pokojno mamo. Anna se je zavedala, da je v ZDA veliko otrok, ki se grdo obnašajo do svojih staršev, zato je pisala politikom, naj uzakonijo poseben praznik namenjen materam. Leta 1914 je ameriški predsednik Woodraw Wilson podpisal zakon, po katerem naj bo vsako leto na drugo majsko nedeljo materinski dan kot državni praznik - v čast materam, ki so v prvi svetovni vojni izgubile svoje sinove. A po nekaj letih je Anna Jarvis ugotovila, da je praznik namesto svojega pravega namena postal bolj kot ne priložnost za zaslužke trgovcev. Zato si je celo prizadevala, da bi praznik ukinili. 

Zato zlahka lahko rečemo tudi, da je že drugi praznik v nizu nasmejanih cvetličarjev, v mesecu marcu.

 

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 4,0 €. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe z gotovino ali s plačilnimi in kreditnimi karticami ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za nakup registracija ni potrebna. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup