NE SPREGLEJ IZJEMNE PONUDBE 2 ZA CENO 1. NAROČIŠ 1 IZDELEK, PREJMEŠ 2!!! PONUDBA JE OMEJENA

ČAROBNOST MESECA JULIJA

Mesec jullij je sedmi po vrsti, kar pomeni, da je prva polovica leta že za nami. Julij poznamo v Sloveniji še pod drugim imenom in sicer mali srpan. Ime meseca je v starih časih naznanjeval začetek košnje. 

Mesec z 31. dnevi je dobil ime po Juliju Cezarju, rimskemu politiku in vojskovodji. Rimski senat je sprejel to odločitev 44 let pred našim štetjem, julij pa je bil rojstni mesec Julija Cezarja. Pred tem so ga latinsko imenovali Quintilis, kar je pomenilo “peti mesec”. Tako je, mesec julij je bil nekoč peti mesec zapored in ne sedmi, kot ga poznamo danes. 

Zanj je med drugim značilno, da spada skupaj z avgustom med najbolj topla meseca v letu. Takrat imajo šolarji najdaljše počitnice in večina ljudi se v tem času rado odpravi na morje. 

Glede na to, da gre za počitniški mesec, tudi praznikov ni veliko. Med bolj znane lahko štejemo 11. julij, ko se praznuje mednarodni dan prebivalstva in pa 22. julij, ko je svetovni dan možganov. 

Julij pa je pomemben tudi za vinogradnike. Od 24. julija naprej se po vinogradih začne postavljanje klopotcev. Klopotec je lesena naprava, podobna mlinu na veter, ki ima nalogo, da iz vinogradov preganja škorce in druge ptiče, ki radi kljuvajo grozdje. V marsikaterem kraju je običaj postavljanja klopotca prerasel v veselico in praznovanje. 

Mesec julij je prav tako znan kot mesec sivke. Sivka je dostikrat znana kot mati eteričnih olij. Prav tako vzpostavlja psihofizično ravnovesje, znana pa je povsem po svojem aromatičnem vonju. Ima še ogromno drugih pozitivnih zdravilnih učinkov. Znana je kot analgetik, antidepresiv, antiseptik, obnavlja kožo in še bi lahko naštevali. Tudi v naših produktih jo lahko najdete. 

V zadnjih letih je zaznati, da so poletne temperature zelo visoke, da je zrak toplotno onesnažen in da imajo vremensko občutljivi ljudje radi veliko težav. V vročih dneh je tako še posebej pomembno pitje vode in zadrževanje v senci ali hladnejših prostorih. Posebej previden je potrebno biti z uporabo klime in drugih hladilnih naprav, saj lahko nepravilna uporaba škoduje zdravju. Priporočljivo se je izogibati tudi soncu v opoldanskem času, ko je to najmočnejše. Vsekakor pa je pozne popoldneve priporočljivo izkoristiti za sprehode v naravo, kolesarjenje in druge aktivnosti. 

 

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 4,0 €. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za sam nakup registracija ni potrebna. Z registracijo zbiraš listke in kupuješ ceneje. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup

Pravilnik o piškotkih

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje med brskanjem po spletni strani. Nujno potrebni piškotki se shranijo v vašem brskalniku in so nepogrešljivi za osnovno delovanje spletne strani. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb, ki nam pomagajo analizirati in razumeti, kako uporabljate našo spletno stran. Ti piškotki se shranijo v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Te piškotke lahko tudi onemogočite. Vendar pa lahko onemogočenje nekaterih od teh piškotkov vpliva na vašo izkušnjo brskanja.

Nujni - Ti piškotki so bistvenega pomena za pravilno delovanje spletne strani. Ta kategorija vključuje piškotke, ki zagotavljajo osnovne in varnostne funkcije spletne strani. Ti piškotki ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov.

Analitika - To so katerikoli piškotki, ki niso nujni za delovanje spletne strani in se uporabljajo posebej za zbiranje osebnih podatkov uporabnikov prek Google Analytics, Google Ads in drugih ugnezdenih vsebin ter jih imenujemo nenujni piškotki.

Potrdi