POSKRBITE ZA MOČNEJŠI IMUNSKI SISTEM Z NARAVNIMI SESTAVINAMI.

ZANIMIVOSTI MESECA SEPTEMBRA

Smo že v mesecu septembru, ko se poletje počasi preveša v jesen. Drevesa bodo kmalu menjala svojo barvno paleto, v naših omarah pa bodo kratke rokave zamenjala toplejša oblačila. September oziroma kimavec je 9. mesec po vrsti in ima 30 dni. Ime izhaja iz latinskega jezika, kjer beseda “septem" pomeni “sedem”. September je bil prvotno sedmi mesec po vrsti, dokler niso dodali še januarja in februarja. Meseca septembra so manj veseli šolarji, saj je treba ponovno sesti v šolsko klop po dolgih poletnih počitnicah. Prav tako je september znan po začetku novih sezon na različnih športnih in kulturnih področjih. V septembru je prav tako nekaj praznikov in mednarodnih dni. 
Kot prvega lahko omenimo 8. september, ko se praznuje Mednarodni dan pismenosti. Ta dan ozasvešča ljudi o problemu svetovne nepismenosti in teži k ustrežnejšemu pristopu za preprečevanje le te. Omenimo lahko tudi 15. september, ko se praznuje Mednarodni dan demokracije in 16. september, ko je Mednarodni dan zaščite ozonske plasti. Pomemben je tudi 21. september, Svetovni dan miru. Gre za edini dan v letu, kjer bi se naj za 24 ur prenehali vsi aktualni oboroženi spopadi po vsem svetu. 
V zadnjem tednu septembra je tudi Mednarodni dan pomorstva, ki opominja na pomembnost varne plovbe in pomorskega okolja. Ob koncu meseca, natančneje 27. septembra praznujemo tudi Svetovni dan turizma. Namen praznovanja je osveščanje o vplivu turizma na mednarodno skupnost in njene socialne, kulturne, politične in ekonomske vrednote. 

Pomemben je pa tudi 23. september, ko se prične koledarska jesen, ki traja do 21. decembra, ko se prične zima. Listje na drevesih spreminja barvo, polja in narava dajejo različne pridelke, dnevi so krajši, vreme pa se spreminja na bolj muhasto, hladno in deževno.

Zanimivo je tudi dejstvo, da je september edini mesec v letu, ki ima toliko črk v imenu, kot je sam zaporedni mesec v koledarju (september ima 9 črk in je tudi deveti mesec po vrsti). 
Med zanimiva dejstva spada tudi to, da je v večini držav po svetu meseca septembra največ rojstev in rojstnih dni. 

Nebesni znamenji septembra sta devica (22. avgust - 22. september) in tehtnica (23. september - 22. oktober). Rastlina meseca je Škrlatni lepi slak, mineralni kamen pa Safir. 

Kljub temu, da ima mesec samo 30 dni, ti minejo prehitro. Zato izkoristite in ujamite še zadnje tople sončne žarke za kakšne sprehode ali kolesarjenje v naravi. Pisana narava bo poskrbela, da bodo sprehodi še lepši.

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 4,0 €. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za sam nakup registracija ni potrebna. Z registracijo zbiraš listke in kupuješ ceneje. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup

Pravilnik o piškotkih

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje med brskanjem po spletni strani. Nujno potrebni piškotki se shranijo v vašem brskalniku in so nepogrešljivi za osnovno delovanje spletne strani. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb, ki nam pomagajo analizirati in razumeti, kako uporabljate našo spletno stran. Ti piškotki se shranijo v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Te piškotke lahko tudi onemogočite. Vendar pa lahko onemogočenje nekaterih od teh piškotkov vpliva na vašo izkušnjo brskanja.

Nujni - Ti piškotki so bistvenega pomena za pravilno delovanje spletne strani. Ta kategorija vključuje piškotke, ki zagotavljajo osnovne in varnostne funkcije spletne strani. Ti piškotki ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov.

Analitika - To so katerikoli piškotki, ki niso nujni za delovanje spletne strani in se uporabljajo posebej za zbiranje osebnih podatkov uporabnikov prek Google Analytics, Google Ads in drugih ugnezdenih vsebin ter jih imenujemo nenujni piškotki.

Potrdi