ŠIPEK KREPI IMUNSKI SITEM. NE ZAMUDI ZNIŽANE CENE BIO ŠIPKA V PRAHU

ZANIMIVOSTI MESECA OKTOBRA

 

Oktober ali slovensko ime vinotok je deseti mesec v koledarju. Pred vinotokom se je imenoval kozoprsk, vendar so ga zaradi nespodobnega pomena preimenovali v vinotok. Kot pove samo ime, je to mesec mošta in vina. Večina trgatev je v tem času že zaključena, zato se grozdni sok že počasi spreminja v vino. Tudi za naravo je značilno, da je že pobarvana v pisane jesenske barve in s tem zagotovo najlepša, da se jo ujame v objektiv. Prične se prehodno obdobje med poletjem in zimo, kar se najbolj pozna pri nepredvidljivih vremensih temperaturah - topli popoldnevi in zelo hladne noči. To obdobje je tudi krivo za številne prehlade in viroze, ki se rade ustvarjajo in širijo v tem času, zato previdnost ni odveč. 

Tudi nekaj praznikov in posebnih dni se pojavi v oktobru. Na začetku meseca, natančneje 5. oktobra je svetovni dan učiteljev. Namenjen je povdarjanju vlog učiteljev v družbi in reševanju pomembnih vprašanj za prihodnost le teh. Pomemben je tudi 15. oktober - mednarodni dan bele palice oz. svetovni dan hoje. Bela palica je pripomoček, ki simbolizira osebno neodvisnost slepih in slabovidnih oseb in opozarja druge, da njen uporabnik ne vidi in ima zato posebne potrebe in pravice. Sledi 17. oktober - svetovni dan boja proti revščini. 20. oktober - dan osteoporoze, 24. oktober - dan Organizacije združenih narodov. OZN je bil ustanovljen oktobra leta 1945, Slovenija pa je postala članica 22. maja leta 1992. V Sloveniji v oktobru praznujemo še dva pomembna praznika in sicer 25. oktobra Dan suverenosti in 31. oktobra Dan reformacije je pa tudi svetovni dan varčevanja. S prvim praznikom se spominjamo enega ključnih dogodkov v procesu osamosvojitve naše države, ko je zadnji vojak Jugoslovanske ljudske armade zapustil slovensko ozemlje. Drugi je državni praznik in je tudi dela prost dan. Takrat slovenci obeležujemo rojstvo slovenskega knjižnega jezika, saj smo v času reformacije dobili prvo knjigo v maternem jeziku, ki jo je leta 1550 napisal Primož Trubar. Zadnji dan v oktobru pa poznamo tudi kot Noč čarovnic - gre za običaj podoben pustu, ki pa je v naše kraje prišel iz Amerike. 

Oktober je tudi zanimiv mesec drugih držav po svetu. V nemških deželah v oktobru poteka Oktoberfest - največji festival piva. 

Drugi ponedeljek v mesecu ponekod v Ameriki praznujejo Kolubov dan. Na ta dan se spominjajo, ko je Krištof Kolumb leta 1492 našel oz. prispel v Ameriko. 

Zaskrbljujoče vendar resnično - oktobra se v marsikateri trgovini že pričenjajo priprave na Božič, kar je vsako leto hitreje. Deležni smo prvih reklam, kot tudi prvih okrasitev.

Nebesni znamenji meseca okrobra sta tehtnica (23. september - 22. oktober) in škorpijon (23. oktober - 21. november). Mineralni kamen meseca je kristal turmalin, roža meseca pa je ognjič (rastlina z mnogimi zdravilnimi učinki).

Priporočamo vam, da izkoristite še zadnje tople dni v naravi, saj se počasi bliža november, ko se bo narava spravila k počitku. Prav tako pa spremljajte našo trgovino še naprej, saj bomo ta mesec posvetili zdravi prehrani. 

In ne pozabite na jesenske plodove, ki nam ji narava širpokogrudno ponuja :).

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 3,20. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe z gotovino ali s plačilnimi in kreditnimi karticami ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za nakup registracija ni potrebna. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup