IZKORISTI 10% POPUST NA VSE NAŠE VZGLAVNIKE. KLIKNI TUKAJ

Nagradna akcija

NA FACEBOOK STRANI BONATURE

POTEKA NAGRADNA IGRA ZA

3 x VZGLAVNIK

Klikni tukaj in sodeluj.

 

ZANIMIVOSTI MESECA NOVEMBRA

November ali listopad je enajsti in predzadnji mesec v koledarju. Je mesec, ko narava še z zadnjmi listi pokrije tla, leže k počitku in se pripravi na zimo, ki prihaja. Že nekaj časa velja, da je mesec “zatišje pred decembersko nevihto” oz. praznično mrzlico. Mnogi ga prav tako uvrščajo med najbolj umirjen in hkrati najmanj atraktiven mesec v letu. Če imate radi poletje in tople dni, potem nad novembrom ne boste posebno navdušeni, saj je to mesec, ko so toplejša oblačila nuja, prične se tudi sezona ogrevanja, muhastega vremena in še bi lahko naštevali. Na račun bodo prišli ostali, ki se veselijo zime, večerov ob kaminu, pitja čajev, zimskih športov in tako naprej. November je torej čas, ko se je hočeš/nočeš potrebno pripraviti na zimo.  

V mesecu novembru je prav tako nekaj omembe vrednih dni. Že sam mesec začnemo z dela prostim dnevom. 1. november oz. dan spomina na mrtve je državni praznik, katerega značilnost je, da se takrat ljudje odpravijo na pokopališča in se s prižigom sveč ali krasitvijo grobov spomnijo na njihove najdražje. Deset dni za tem pa se praznuje bolj veseli praznik, imenovan Martinovo. Velja namreč, da se na Martinov god 11. novembra mošt spremeni v vino. Do tega dne je mošt znan kot nečisto ali grešno vino, ki se ga nato z blagoslovitvijo spremeni v pravo oz. čisto vino. Po večih kraji v Sloveniji in na Hrvaškem se pripravijo različne prireditve, imenovana martinovanja.

Tri dni po tem, natančneje 14. novembra je svetovni dan sladkorne bolezni. Na ta dan se je rodil kanadski znanstvenik Frederick Benting, ki je v laboratoriju izoliral beljakovino, kasneje poimenovano inzulin. Ta dosežek mu je leta 1923 prinesel tudi Nobelovo nagrado za medicino. 

Med pomembne dni sodi tudi 16. november, ko praznujemo mednarodni dan strpnosti. S tem dnem se ozavešča javnost o nevarnosti nestropnosti na različnih nivojih, ki je problem po vsem svetu. 

Med mlajše praznike spada tudi svetovni dan otroka, ki ga praznujemo 20. novembra. Leta 1989 so namreč Združeni narodi v svet poslali pomembno sporočilo in hkrati zavezo, da so otroci osebnosti z vsemi pravicami človeka, ki potrebujejo posebno zaščito in skrb. 

Dan za tem, natančneje 21. novembra praznujemo tudi svetovni dan televizije. Namen tega dne je, da želi Organizacija združenih narodov pospešiti izmenjavo televizijskih programov, posvečenih miru, varnosti, socialnemu razvoju in kulturni izmenjavi. 

Kot zadnejga še izpostavljamo 25. november oz. mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami. Namen tega dneva je povečanje splošnega zavedanja o problemu kakršnegakoli nasilja nad ženskami.

November ima samo 30 dni in zagotovo bo minil zelo hitro, nato pa sledi še zadnji mesec - december. Izkoristite vse sončne žarke, ki jih bo dala narava in ne pozabite na gibanje.

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 4,0 €. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za sam nakup registracija ni potrebna. Z registracijo zbiraš listke in kupuješ ceneje. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup

Pravilnik o piškotkih

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje med brskanjem po spletni strani. Nujno potrebni piškotki se shranijo v vašem brskalniku in so nepogrešljivi za osnovno delovanje spletne strani. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb, ki nam pomagajo analizirati in razumeti, kako uporabljate našo spletno stran. Ti piškotki se shranijo v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Te piškotke lahko tudi onemogočite. Vendar pa lahko onemogočenje nekaterih od teh piškotkov vpliva na vašo izkušnjo brskanja.

Nujni - Ti piškotki so bistvenega pomena za pravilno delovanje spletne strani. Ta kategorija vključuje piškotke, ki zagotavljajo osnovne in varnostne funkcije spletne strani. Ti piškotki ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov.

Analitika - To so katerikoli piškotki, ki niso nujni za delovanje spletne strani in se uporabljajo posebej za zbiranje osebnih podatkov uporabnikov prek Google Analytics, Google Ads in drugih ugnezdenih vsebin ter jih imenujemo nenujni piškotki.

Potrdi