IZKORISTI VALENTINOV 15% POPUST NA VSE VZGLAVNIKE. UPORABI KODO"VALENTINOVO" IN SI ZNIŽAJ CENO!

ČAROBNOST MESECA DECEMBRA

 

In prišli smo do konca - do zadnjega meseca v letu. Ta velja za najbolj praznično obarvanega, družinskega, pravljičnega in dogajanja polnega. December je svoje ime dobil iz latinske besede decem, ki pomeni deset. Tako je, december je bil prvotno deseti mesec v koledarju, nakar so dodali še januar in februar. Slovenci pa poznamo ta mesec tudi pod imenom gruden. Mesec ima 31 dni, konča pa se s silvestrovanjem oziroma praznovanjem novega leta. 

Zagotovo lahko rečemo, da je december najbolj priljubljen zaradi božiča, 25. decembra. Kristjani se na ta dan spominjajo Jezusovega rojstva, v splošnem pa je to družinski praznik, ko se postavlja božično drevo, hiše in kraji se okrasijo z lučkami, različnimi okraski itd. Zanimiv je tudi podatek, da je božič praznik, o katerem je posnetih največ filmov in o božičnem času poje več pesmi kot o katerem koli drugem prazniku ali času. Za december sta značilna tudi dva moža, ki prideta in takorekoč obdarujeta pridne otroke. Prvi je sveti Miklavž, ki prihaja 5. decembra, drugi pa Božiček, ki prihaja v noči na 25. december. Seveda se pa december ne vrti samo okoli božiča, saj je v tem mesecu tudi nekaj drugih omembe vrednih praznikov. 

Že prvi december je mednarodni dan boja proti aidsu. S tem dnevom pokažemo našo podporo osebam, ki živijo s hivom in se spomnimo na vse, ki so izgubili boj s to boleznijo. Značilost tega dne je, da se na ta dan nosijo rdeče pentlje. Pomemben je tudi 2. december, ko je mednarodni dan odprave suženjstva in 3. december, ko praznujemo mednarodni dan invalidov. To je dan, ko se poziva vse države in državljane, da si prizadevajo za čim boljši položaj invalidov in za njihovo učinkovito integracijo v družbo. 

Meseca decembra se razveselijo tudi ljubitelji drsanja, saj se začenja sezona drsanja na prostem.

Zagotovo niste vedeli, da je 7. december svetovni dan letalstva. Na ta dan se poudarja, kako pomembno je mednarodno civilno letalstvo. Med pomembnejše spada tudi 10. december, ko je svetovni dan človekovih pravic. Tik pred božičnimi prazniki je pomemben še 20. december, ko je svetovni dan človeške solidarnosti. Na ta dan se je solidarnost definirala, kot temeljno in univerzalno vrednoto, ki bi morala vladati v medčloveških odnosih. 

In takoj 21. decembra se pričenja koledarska zima, ki traja do konca marca. Četudi pa je začetek zime, to ne pomeni, da je dosti snega. Sploh v zadnjih letih je znano, da praznujemo zelen božič, kar pomeni, da na božični večer zunaj ni snega. In tako smo že pri božiču. 

Za veliko ljudi je pomemben 24. december, dan pred božičem oziroma predbožični večer. Na ta dan marsikatera družina postavi božično smrekico, peče praznično pecivo, obišče polnočnico, nastavi Božičku mleko s keksi in se obdaruje z darili. Za ta večer je značilno ravno to, da družine v prazničnem duhu preživijo skupaj nekaj dragocenega časa. 

Spet drugi dajejo večji povdarek na 25. december, na sam božični dan. Zjutraj družine pod smrekico pričakajo darila, nakar sledi božični zajtrk. Omenili smo tudi božično drevo - ali ste vedeli, da ta tradicija izvira iz Nemčije? 

Za konec pa še ena zanimivost - 28. december je znan kot najbolj nesrečen dan v letu. Žal ni znano za kaj. 

Želimo vam, da preživite kar se le da miren december v krogu tistih, ki vam največ pomenijo in, da si ga naredite najbolj čarobnega. Priporočamo vam, da obiščete kakšno predbožično mesto, si v stanovanje obesite belo omelo in ob priložnosti postavite kakšnega snežaka. 

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 4,0 €. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe z gotovino ali s plačilnimi in kreditnimi karticami ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za nakup registracija ni potrebna. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup