POSKRBITE ZA MOČNEJŠI IMUNSKI SISTEM Z NARAVNIMI SESTAVINAMI.

SKRITE TRANS MAŠČOBE

Zagotovo ste že slišali za transmaščobe. V splošnem že nekaj časa velja, da maščobe nasplošno niso zdrave, vendar vseeno obstajajo maščobe, ki imajo veliko koristnih lastnosti. Transmaščobe pa spadajo povsem na drugo stran, saj prinašajo le slabe učinke. Čeprav nekaterim živilom podaljšujejo rok uporabe, zdravju zelo škodijo. Transmaščobe oziroma transmaščobne kisline večajo možnosti za nastanek bolezni srca in ožilja. To so dokazale tudi različne raziskave. Nižajo raven dobrega DHL holesterola in dvigujejo raven LDL-holesterola, ki je eden izmed večjih vzrokov smrti v Evropi. Žal so tudi povzročitelj nekaterih oblik raka, alergij, bolezni možganov, sladkorne bolezni, bolezni jeter, debelosti, pogosto so pa tudi vzrok kapi. 


Kje jih najdemo?

Transmaščobe najdemo v marsikaterem živilu, kjer je torej potrebno podaljšati obstojnost ali izboljšati teksture prehrambenih izdelkov. Kot prvo bomo omenili ocvrto hrano, saj ta vsebuje veliko raven transmaščob (raven je odvisna od uporabljenega olja, trajanja in temperature cvrenja). Tudi razni čipsi, napolitanke in rogljički niso najbolj zdrava izbira. Med škodljive je do nedavnega spadala tudi margarina, saj je vsebovala dosti transmaščob. Na srečo so znanstveniki razvili nove postopke pridelave in tako lahko danes ponudijo margarino brez transmaščob. Zadnje analize so pokazale tudi, da se transmaščobe še vedno dodajajo predvsem v vaflje, prigrizke, različne namaze, piškote, slaščice in podobno. Problematična so predvsem cenena živila, ki so narejena zgolj s ciljem velike in poceni prodaje. Zanimivost je tudi ta, da so v nekaterih državah transmaščobe že prepovedali. Pri nas je žal drugače, saj ni zahtevana niti oznaka, ki bi potrošnika opozarjala na povečano količino transmaščob. Raziskave in analize so tudi pokazale, da je transmaščob pri nas žal vedno več. Čeprav se ministerstvo za zdravje že nekaj časa spopada s tem problemom, nam ne preostane drugega, kot da se transmaščobam sami izogibamo, kolikor je le mogoče. Pozorni bodite na živila z dolgim rokom uporabnosti, prav tako pa čim manj kupujte živila, če se med navedenimi sestavinami skrivajo hidrogenirane rastlinske maščobe. 

Ali ste vedeli, da tradicionalna slovenska orehova potica prav tako vsebuje transmaščobe. Mleti orehi (ne stisnjeni) vsebujejo maščobe, ki pri pečenju (pri visoko temperaturi 200°C) tvorijo transmaščobe. In ravno zaradi olja, ki ga orehova jedrca vsebujejo, veliko ljudi “peče zgaga”.

 

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 4,0 €. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za sam nakup registracija ni potrebna. Z registracijo zbiraš listke in kupuješ ceneje. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup

Pravilnik o piškotkih

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje med brskanjem po spletni strani. Nujno potrebni piškotki se shranijo v vašem brskalniku in so nepogrešljivi za osnovno delovanje spletne strani. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb, ki nam pomagajo analizirati in razumeti, kako uporabljate našo spletno stran. Ti piškotki se shranijo v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Te piškotke lahko tudi onemogočite. Vendar pa lahko onemogočenje nekaterih od teh piškotkov vpliva na vašo izkušnjo brskanja.

Nujni - Ti piškotki so bistvenega pomena za pravilno delovanje spletne strani. Ta kategorija vključuje piškotke, ki zagotavljajo osnovne in varnostne funkcije spletne strani. Ti piškotki ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov.

Analitika - To so katerikoli piškotki, ki niso nujni za delovanje spletne strani in se uporabljajo posebej za zbiranje osebnih podatkov uporabnikov prek Google Analytics, Google Ads in drugih ugnezdenih vsebin ter jih imenujemo nenujni piškotki.

Potrdi