IZKORISTI VALENTINOV 15% POPUST NA VSE VZGLAVNIKE. UPORABI KODO"VALENTINOVO" IN SI ZNIŽAJ CENO!

SKRIVNOST DOLGEGA ŽIVLJENJA

"Opazil sem, da so temeljne, ključne dejavnosti, ki vodijo do večjega zdravja nekoč izvajali ne zato, ker bi zanje vedele o prihodnjih koristih takšnih odločitev, temveč zato, ker so jih enostavno morali."

Običajno ignoriramo tisto, kar se zdi očitno, in pričakujemo zapleten sistem, ki nam bi pomagal dolgo živeti. To je preprosto razlog, zakaj tako malo ljudi ve in uporablja tisto, kar so te starejše osebe skozi leta priporočale. 
V mislih imam kompleksna zdravila, ki temeljijo na kemiji, pozabljamo pa na tisto, kar že stoletja deluje in nam lahko pomaga, da smo toliko močnejši in bolj zdravi. Skrivnost dolgega življenja je v resnici… tako preprosta, da se boste celo smejali.

Moji starejši sorodniki, prijatelji so čisto zdravi. Videti so v povprečju 10 let mlajši, kar pove njihova kronološka starost. Rodili so se in odraščali v svetu, ki je čistejši in manj onesnažen v primerjavi z našim okoljem. Jedli so hrano, ki je vsebovala manj kemikalij in več hranilnih snovi, zaradi česar je veliko bolj energična od tiste, ki jo večinoma imamo.V zadnjih desetletjih se je  kakovost hrane precej spremenila. Krompir, korenje, paradižnik in ostala zelenjava so  izgubil velik odstotek bakra, železa, kalcija. Brokoli - "superhrana", bogata z mikrohranili in antioksidanti, ki je znana po tem, da uničuje rakave celice, je doživela več kot 50%-odstotni padec bakra, kalcija itd. Na primer danes bi morali pojesti 5 paradižnikov, da bi dobili enak vnos bakra kot iz enega paradižnika leta 1960.“ 
Kar nam to pove, je velik zaključek. Če so sadje in zelenjava, ki smo jih danes jedli, toliko manj hranljivi, moramo zaužiti več korenja, da bomo oddali enako količino vitaminov itd. In več kot pojemo, več energije naše telo potrebuje za prebavo hrane! Več porabljene energije, bolj so utrujeni naši notranji organi in hitreje se starajo.

Na primer: preizkusite, kako se boste počutili in koliko energije boste imeli, ko boste pojedel bel kruh v primerjavi s temnim polnim kruhom. Kar hitro boste postali lačni, v primerjavi s temnim, ki bo sitost obdržal dlje časa.


Glavni zaključek je, da če jeste več, bo vaše telo porabilo več energije za prebavo hrane. Več energije porabimo za ta proces, manj je energije za druge vitalne procese. Narava: živali, rastline se osredotočajo na varčevanje energije. Energija je življenje.

Nekoč so vsi jedli malo (predvsem zato, ker hrane ni bilo v izobilju), toda hrana, ki so jo jedli, je bila zelo hranljiva! To je ključna, skrivna sestavina. Vsi so bili vitki, bodisi zaradi prekomernega dela-gibanja, športa,... Dandanes so vitki in še vedno ne jedo prekomerno. Skrivnost dolgega življenja je v tem, da pustite svojim notranjim organom, da malo počivajo, tako da zaužijejo manj hrane.

Zaključek je sledeč: tako kot naši dedki in matere lahko uporabimo to zelo uspešno in koristno misel: jesti malo, a najboljše, kar lahko najdemo. Če zaužijete en organski korenček namesto 10 neekoloških, bo vaš prebavni sistem naredil veliko manj in še vedno bo zadovoljen z vitamini, hranili, ki so tako pomembna za rast in preživetje naših notranjih organov. Manj energije, porabljene za notranje delo, je perspektivno daljša življenjska doba. Enako velja za vodo. Če mu dodate limonin sok in ga popijete, bo moralo telo porabiti več energije za prebavo pijače, saj bo moralo najprej sok odstraniti iz vode in nato ločeno obdelati različna "živila.
Je zelo preprosta ideja, vendar nadvse mogočna. Vsi tisti, ki so mi dragi starejši ljudje, so to sledili.

Poanta je jesti manj!

Ps. Obstaja nešteto diet, ki se osredotočajo na uživanje manj kalorij. V bistvu vodi k uživanju več hrane z malo kalorij. Nekoč so delali ravno nasprotno. Izbrali so odlično hrano, polno hranil, ki jim je omogočila, da so pojedli le en kos namesto desetih.

Če želite bolj uživati v svojem življenju, predlagamo, da se osredotočite tudi na zdrav spanec. Nenazadnje preživimo 1/3 svojega življenja v postelji. Ustvarite si v svoji spalnici naravno in zdravo atmosfero.

 

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 4,0 €. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe z gotovino ali s plačilnimi in kreditnimi karticami ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za nakup registracija ni potrebna. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup