NIKAR NE SPREGLEJ IZBRANIH ZNIŽANIH IZDELKOV ZA OSEBNA IN PROMOCIJSKA DARILA

8 RAZLOGOV ZAKAJ BI MORALI NA SPREHOD

Hoja lahko naredi čudeže za vaše telo in dušo. To je čudežno zdravilo vrste - dostopno, cenovno dostopno in učinkovito zdravljenje neštetih tegob. 
Tu je nekaj odličnih razlogov, ki vas bodo spodbuditi, da se odpravite ven, se začnete premikati in naredite nnekaj za zdravje.1. Hoja vas osrečuje
Če se gibljete na prostem, lahko hitro dvignete razpoloženje. Za hojo so ugotovili, da se s simptomi depresije bori enako učinkovito kot zdravila. 
Raziskovalci so ugotovili, da je "hiter 30-minutni sprehod ali tek po stezi trikrat na teden morda prav tako učinkovit pri lajšanju simptomov večje 
depresije kot standardno zdravljenje antidepresivov."

2. Hoja zmanjšuje stres
Ljudje, ki hodijo, so manj obremenjeni, saj gibanje okoli potiska stresni hormon kortizol skozi telo, kar zavira pretok skrbi. 
Študija kažejo, da ljudje, ki hodijo ali kolesarijo na delo, doživljajo nižjo raven stresa kot tisti, ki vozijo na delo.

3. Hoja očisti vaše možgane
Poslovite se od "utrujenih možganov". Če se boste odpravili na sprehodite, se vam bo um spočil in razbistril. 
To še posebej velja med hojo po podeželju ali zelenem prostoru, ne pa po mestnih ulicah, kjer morate biti pozorni ves čas. 
Potepanje po zelenem prostoru omogoča razmislek in sprostitev.


4. Hoja spodbuja ustvarjalnost
Z odstranjevanjem morebitnih preostalih nejasnosti v možganih bo vaš um odprt za ustvarjalnost. 
Pridobite ustvarjalne sokove, ki pritekajo s hojo, zlasti v zelenem prostoru. 
Nedavna raziskava je pokazala, da je hoja izboljšala tako konvergentno kot divergentno razmišljanje, ki sta povezana z večjo ustvarjalnostjo.

5. Hoja naredi vaše kosti močnejše
Okrepite svoje kosti z redno vadbo, da se izognete izpuščajem, osteoporozi in krčenju hrbtenice po cesti. Gostota kosti se gradi z vadbo, vključno s hojo, 
ljudje, ki to počnejo, pa imajo bolj zdrave in močne kosti kot ljudje, ki tega nimajo.

6. Hoja izboljša koncentracijo
Ljudje, ki hodijo (ali kolesarijo) na delo, imajo boljšo koncentracijo ob prihodu na svoja delovna mesta. Prav tako tudi otroci, ki hodijo v šolo.
Raziskava "Oddelka za promet" je odkrila, da je 9 od desetih učiteljev reklo, da so njihovi učenci veliko bolj pripravljeni na učenje, 
če so hodili v šolo.

7. Hoja je brezplačna
Pozabite na drage članske telovadnice in plin je zgorel, da vas pripeljemo tja. Hoja vas ne stane ničesar in bo telesu nudila odlično vadbo. Hkrati lahko prihranite denar z ohranjanjem dobrih zdravstvenih navad. Harvard Business Review ocenjuje, da boste za vsak dolar, porabljen za preventivno zdravje, vključno s časom, porabljenim za hojo, prihranili 2,71 dolarja za zdravstvene stroške. Še toliko več razloga, da ga dobite brezplačno.8. Hoja gradi odnose
Pojdite na sprehod s prijatelji in družino in ustvarite priložnosti za pogovor, tako da doma pustite osebne naprave.
Prijateljica mi je povedala, da ko je bila zunaj aktivna s svojim najstniškim sinom (čeprav jima ni bilo treba vzpostaviti stika z očmi), 
jima ni bilo težko govoriti o vseh vrstah težkih tem. Hoja vam omogoča interakcijo s sosedi in okolico na splošno, kar ustvarja občutek pripadnosti 
in boljše razumevanje zemljepisa, kot če se vozite naokoli. 

"Hoja odraz tega, kako se počutimo v okolju, v katerem živimo."

 

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 3,20. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe z gotovino ali s plačilnimi in kreditnimi karticami ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za nakup registracija ni potrebna. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup