NE SPREGLEJ IZJEMNE PONUDBE 2 ZA CENO 1. NAROČIŠ 1 IZDELEK, PREJMEŠ 2!!!

STAREJŠI POTREBUJEJO VEČ BELJAKOVIN

 Izgubljanje mišične mase je neizogibna posledica staranja. Uživanje zadostne količine beljakovin je zato pomembno, da pešanje mišic čim bolj upočasnimo.

Kanadski raziskovalci ugotavljajo, da večina starostnikov največ beljakovin/proteina užije pri kosilu oziroma večerji, pri zajtrku pa jih ne pojedo dovolj. Z uporabo študije, ki je tri leta spremljala 1800 starostnikov, starih med 67 in 84 let, so raziskovalci preverjali vzorce uživanja proteinov pri vseh dnevnih obrokih starostnikov. Opazili so, da so imeli starostniki, ki so beljakovine uživali enakomerno razporejene med vsemi dnevnimi obroki, več mišične moči kot ostali.

Več beljakovin med zajtrkom ali kosilom lahko pomaga starostnikom, da obdržijo mišično maso.

Težava je, da večina ljudi uživa beljakovine neenakomerno čez cel dan z vsemi obroki. Mehanizmi, ki skrbijo za proizvodnjo mišične mase, zahtevajo stalno stimulacijo, da bi bili učinkoviti.  To stimulacijo predstavljajo beljakovinski obroki. Ti mehanizmi so pri starejših vedno manj učinkoviti, zato morajo zaužiti več beljakovin, da bi dosegli enak odziv kot mlajši. Vendar povečani beljakovinski obroki niso dovolj. 

Raziskave kažejo, da starejši uživajo recimo živila z manjšimi vsebnostmi beljakovin kot je npr. kruh, med kosilom.

Z uživanjem beljakovin upočasnjujemo izgubo mišične mase, ki je sicer potrebna za normalno delovanje posameznika, to pomeni za opravljanje dnevnih aktivnosti.

Starejši posamezniki običajno uživajo manj beljakovin, in sicer zaradi šibkejšega zdravja, zmanjšane fizične aktivnosti ter sprememb v ustni votlini in težav z zobmi. 

Raziskave kažejo, da kar več kot četrtina starejših užije manj beljakovin kot veleva dnevno priporočilo. Udeleženci, ki so sodelovali v raziskavi so uživali več beljakovin že na začetku izvajanja raziskave, so tako imeli manj možnosti, da bi postali gibalno ovirani kasneje v življenju.

Odraslim in starejšim se priporoča pogostejše uživanje beljakovin z namenom, da bi dosegli aktivno in zdravo staranje. Naša priporočila starejšim predlagajo 1,2 g beljakovin dnevno na kilogram telesne mase.

Ekološke beljakovinske izdelke imamo tudi v naši trgovini na povezavi > BELJAKOVINE/PROTEINI BONATURA.

 

Zakaj bonatura?

 • Brez skritih
  stroškov

  Brez skritih stroškov

  Cene vsebujejo DDV in so KONČNE CENE. Pri vsakem izdelku so jasno prikazane neto cene brez DDV in cene z DDV za končnega uporabnika.

 • Brezplačna
  dostava

  Brezplačna dostava

  Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti NAD 50,00 €, vam jih dostavimo BREZPLAČNO. Čisto zastonj! Pri nakupu izdelkov DO 50,00 € je strošek dostave 4,0 €. Več v dostava in stroški.

 • Plačilo po
  povzetju

  Plačilo po povzetju

  V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, svoj paket plačate kurirju dostavne službe ob prevzemu.

 • Hitra dostava
  do 3 delovne dni

  Hitra dostava do 3 delovne dni

  Naročeni izdelki bodo dostavljeni z dostavno službo DPD ali preko Pošte Slovenije. Naročilo bo dostavljeno najkasneje v roku do 3 delovnih dni od dne oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je naročnik-uporabnik navedel ob naročilu.

 • Garancija
  14 dni

  Garancija 14 dni

  Ker imamo zadovoljne naročnike, smo prepričani, da bomo zadovoljili tudi vas. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oz. ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, ga lahko v 14 DNEH nerabljenega in original zapakiranega vrnete. Več o vračilu izdelkov si preberite v pogoji vračila izdelkov.

 • Enostaven
  nakup

  Enostaven nakup

  Spletni nakup v trgovini kjer je narava doma je čist enostaven. Samo izbereš želene izdelke, jih dodaš v košarico, vpišeš naslov za dostavo in to je to. Za sam nakup registracija ni potrebna. Z registracijo zbiraš listke in kupuješ ceneje. Čist enostavno in hitro!

 • Naravno
  zdravo

  Naravno zdravo

  Izdelki ne vsebujejo kemikalij, sintetičnih snovi ali drugih zdravju škodljivih materialov. Za naše izdelke uporabljamo samo naravne materiale, saj se zavedamo, da je le naravno dovolj dobro za vas.  

Potrebujete pomoč?

Pokličite nas na spodnjo tel.št. 041 961 831

ZAKAJ KUPOVATI NA BONATURA.SI?

Potrebno je izbrati lastnosti produkta

Artikel

je bil uspešno dodan v vašo košarico.

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup

Pravilnik o piškotkih

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje med brskanjem po spletni strani. Nujno potrebni piškotki se shranijo v vašem brskalniku in so nepogrešljivi za osnovno delovanje spletne strani. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb, ki nam pomagajo analizirati in razumeti, kako uporabljate našo spletno stran. Ti piškotki se shranijo v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Te piškotke lahko tudi onemogočite. Vendar pa lahko onemogočenje nekaterih od teh piškotkov vpliva na vašo izkušnjo brskanja.

Nujni - Ti piškotki so bistvenega pomena za pravilno delovanje spletne strani. Ta kategorija vključuje piškotke, ki zagotavljajo osnovne in varnostne funkcije spletne strani. Ti piškotki ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov.

Analitika - To so katerikoli piškotki, ki niso nujni za delovanje spletne strani in se uporabljajo posebej za zbiranje osebnih podatkov uporabnikov prek Google Analytics, Google Ads in drugih ugnezdenih vsebin ter jih imenujemo nenujni piškotki.

Potrdi